Barn & UtvecklingBoende, Miljö & InfrastrukturKommun & PolitikKultur & FritidNäringsliv & UtvecklingStöd, Hjälp & OmsorgTurism & EvenemangNationella minoriteter

Företagsträffen blev en knallsuccé print

Wed 18. Oct 17 16:35

Stalon.jpg

Det blev fullsatt när kommunen tillsammans med Stalon AB och Lövnäsgården bjöd in till Företagsträff i Stalon. ”Det är ett kvitto på intresse”, säger utvecklingschefen Johneric Halvarsson.

- Ett 50-tal intresserade uppmärksammade inbjudan och kom till träffen vilket måste ses som en framgång och inte minst ett kvitto på att det finns ett intresse av att få veta mer om framgångsrikt företagande i Vilhelmina kommun, säger Johneric Halvarsson, utvecklingschef för Vilhelmina Kommun.

På plats fick åhörarna lyssna till Stalon ABs Maria och Daniel Axelsson, som inledde med att berätta om deras resa med företaget, och att gå från småskalig produktion till att idag vara en av världens största tillverkare av ljuddämpare för jaktvapen.
- Det har varit en resa med många förändringar och behov av och möjligheter till att förändra arbetssätt. Vår resa är möjlig tack vare det fantastiska team vi har i företaget och det stöd vi fått och får från familj och vänner, berättade de.

Under träffen gavs också en rundtur i lokalen och möjligheten att ställa frågor till de anställda som såg till att produktionen var i full gång.
Kristina Forss och Björn Pettersson, ägare till Lövnäsgården och sina Lindeödsgrisar, berättade om intresset av att erbjuda giftfri mat med hög kvalité, vilket visat sig vara ett framgångsrecept.  
- Vi utvecklas i takt med företaget och tillkomsten av våra nya produkter, säger Björn.

Kvällen avslutades med att kommunchefen Karl-Johan Ottosson berättade om den beredning för Kultsjödalen som ska utveckla dalgången.
- Utvecklingen i Kultsjödalen är en viktig för hela kommunen, säger Karl-Johan Ottosson, kommunchef.
Kvällen avslutades med att gemensamt konstatera att kvällen blev en knall-succé i ett ljuddämpande företag.

Vilhelmina Kommun
Torget 6, 91281 Vilhelmina, Sweden
Telefon: 0940-140 00
Fax: 0940-146 00
Epost: info@vilhelmina.se
Webb: Om webbplatsen
Orgnr: 212000-2601