Skolkort

Viktig information om ditt skolkort

Värdehandling

Skolkortet är en värdehandling som du själv har ansvar för. Skolkortet är personligt och får inte lånas ut till någon annan. Kortet skall visas för biljettmaskinen vid varje resa.

Giltighetstid

Med skolkortet kan du åka en eller två enkelresor per dag med bussar som går inom Vilhelmina kommun. Antalet resor beror på vilken typ av skolkort du beviljats, helt eller halvt. Skolkortet gäller för resor till och från skolan och får inte användas på något annat sätt.

Kortet är giltigt alla skoldagar. På jul-, sport-, påsk-, sommar- och höstlov kan du inte åka på skolkortet och inte heller på helger. Bussbyte till annan linje måste ske inom två timmar från resans början. Övergångstiden beräknas från när skolkortet registreras på första bussen till kortet registreras igen på nästa buss.

Om du har ett skolkort och är berättigad till skolkort nästa år laddas det automatiskt om du inte fått annat besked. Blippa bara kortet ombord på bussen som vanligt första skoldagen. Spara därför skolkortet på ett säkert ställe över sommaren. Har du tappat bort ditt skolkort ska du kontakta din skola. Ibland kan det vara problem med skolkorten i början av höstterminen då alla bussar ska ta emot de nya uppdateringarna. Om kortet inte fungerar, fortsätt testa det i några dagar innan du anmäler det som trasigt.

Trasigt eller borttappat kort

Kortet är av plast. Det tål inte att böjas. Du får inte göra hål i kortet. Runt inuti hela kortet sitter en trådslinga. Om kortet går av eller får en spricka blir kortet oanvändbart. Om du förlorar ditt skolkort måste du anmäla det till skolan, så att det kan spärras och inte användas av någon annan. Kostnaden för ett nytt skolkort är 100 kr för förskoleklass till och med 6:an och 250 kr för 7:an till och med 9:an.

Kontakta även din skola om kortet går sönder eller inte fungerar. Det trasiga kortet måste lämnas tillbaka till skolan innan du kan få ett nytt.

Trafikinfo och tidtabeller

Via Länstrafikens hemsida, www.tabussen.nu hittar du tidtabeller för bussarna.

Genom att prenumerera på trafikinformation från Länstrafiken får du ett sms vid förändringar, ex. inställda eller försenade bussar. Skriv du in ditt telefonnummer och vilken linje du vill ha information om. Tjänsten är gratis.

Har du några frågor?

Kontakta i första hand skolans expedition.

Vid övergripande frågor kontakta kommunens trafiksamordnare

Telefon: 0940-141 85. E-post: camilla.thellbro@vilhelmina.se

Uppdaterad den 16 september 2020

Kontakt, trafiksamordnare

Trafiksamordnare
Camilla Thellbro
0940-141 85
camilla.thellbro@vilhelmina.se