Omval Falun - därför erbjuder vi förtidsröstning

Valprövningsnämnden har beslutat att det ska hållas omval i valet till kommunfullmäktige i Falun. Det innebär att Vilhelmina, och Sveriges alla andra kommuner, erbjuder förtidsröstning i omvalet till fullmäktige i Falun. Här finns information om omvalet och hur du kan förtidsrösta i Vilhelmina kommun.

Anledningen till omvalet är att 126 förtidsröster i valet till kommunfullmäktige inte levererades till valnämnden i tid och därmed aldrig räknades. Valprövningsnämnden bedömer att de oräknade rösterna sannolikt har påverkat valutgången till kommunfullmäktige och har därför beslutat att upphäva valet till fullmäktige i Falu kommun den 9 september 2018 och att det ska hållas omval.

Valdag
Valmyndigheten har beslutat att 7 april 2019 är valdag för omval i Falun. Perioden för förtidsröstning vid ett omval är förkortad till tio dagar och börjar därför den 28 mars.

Här kan du förtidsrösta i Vilhelmina
Vilhelmina kommun erbjuder dig som är mantalsskriven i Falu kommun att förtidsrösta i omvalet i valet till kommunfullmäktige i Falun, i kontaktcenter i kommunhuset.

Förtidsröstning kommunhusets reception:

Torsdag 28 mars 14-16
Fredag 29 mars 14-16
Lördag 30 mars 14-16
Måndag 1 april 14-16

VILHELMINA KOMMUN
Valnämnden

 

Uppdaterad den 27 mars 2019