Trygghetsboendet Solskensgården

Trygghetsboenden är en relativt ny boendeform som skapats för att göra det möjligt för människor att bo på egen hand så länge som möjligt.

Boendet riktar sig till personer som känner sig för friska för ett äldreboende men som vill ha mer trygghet och social samvaro än vad de kan få i sitt nuvarande hem.

Den allra viktigaste ingrediensen i den trygghet som trygghetsboendet kan erbjuda är hyresgästerna själva. Att bo i samma fastighet med andra som befinner sig i samma fas i livet, som man gör på ett trygghetsboende, skapar också i sig förutsättningar för ett socialt utbyte. Det kan finnas någon att promenera med, gå på aktivitet med eller äta tillsammans med vilket kan bidra till en ökad trygghetskänsla.

Solskensgården

I Vilhelmina finns Solskensgården, ett trygghetsboende med 16 lägenheter och fräscha faciliteter som invigdes 2018. Boendet inrymmer gemensamhetslokaler såsom kök, allrum, gym och bastu.

Närhet till ett lokalt serviceutbud

Trygghetsboendet ligger i nära anslutning till hemtjänst, hemsjukvård, rehabiliteringsteam och biståndshandläggare samt närhet till exempelvis livsmedelsbutik, hälsocentral, apotek mm.

Uppdaterad den 19 januari 2022

Kontakt, trygghetsboendet

Utredningssekreterare
Stefan Strindholm
0940-140 32
stefan.strindholm@vilhelmina.se

Förvaltningschef:
Jan Lindberg
jan.lindberg@vilhelmina.se
0940 - 140 23

VIBO:
0940-143 70
vibo@vilhelmina.se