Vilhelmina kommun möjliggör för att förlänga förfallodatum på avgifter för företagare

För att underlätta för de företag som har likviditetsproblem med anledning av coronaviruset, har Vilhelmina kommun beslutat att vid behov förlänga förfallodatum av avgifter till och med den 1 oktober.

Vilhelmina kommun har beslutat att möjliggöra för företag som har likviditetsproblem att förlänga förfallodatum för de avgifter som faktureras under perioden 20 mars till 31 augusti till tidigast 1 oktober.
-Vi förstår att situationen kan skapa stora problem, inte minst för våra många småföretagare inom kommunen. Därför vill vi kunna försöka vara behjälpliga i detta läge, säger Karl-Johan Ottosson, kommunchef, Vilhelmina kommun.

De avgifter det handlar om är sophämtning hos företag, vatten och avloppskostnader för företag, årliga tillsynsavgifter enligt bland annat miljöbalken, livsmedelslagen, alkohollagen samt nya tobakslagen.
- Företagen är mycket viktiga för oss och vi ska göra vad vi kan för att underlätta för företag som kan få ekonomiska problem på grund av den här pandemin, säger kommunalrådet Annika Andersson.

Vill du som företagare förlänga förfallodatum, eller bara veta mer? Hör gärna av dig till ekonomiavdelningen, Vilhelmina kommun, via växeln 0940-140 00 så hjälper vi dig.

Har du som företagare andra frågor med anledning av pandemin? Läs mer här.

Uppdaterad den 6 april 2020

Kontakta ekonomienheten

Ekonomichef:
Niklas Vilhelmsson
0940-140 53
niklas.vilhelmsson@vilhelmina.se

Kontaktperson leverantörsfakturor:

Maria Danielsson
0940-140 50
maria.danielsson@vilhelmina.se

Anna-Maria Stenberg
0940-140 52
annamaria.stenberg@vilhelmina.se

Företagslinjen

Känner du som företagare av coronavirusets påverkan?
Har du frågor eller funderingar?

Kontakta vår företagslinje:

0940-140 64