Järjagården är nischat mot främst jakt och sportfiske, men även mot andra naturintresserade som söker lugn. Många av gästerna är också på genomresa, där en stor andel reser genom Sverige och Storseleby blir en mittpunkt.
Mikael har jobbat med guidning i många år för främst älgjakt, och de skräddarsyr idag guidningar för småviltsjakt utifrån gästernas behov.
- Vi tar bara emot ett fåtal jägare per år, så att vi kan garantera dem en kvalitativ jakt, säger Mikael. Vi försöker också samarbeta med lokala företag, till exempel Grönlunds Jakt & Fiske. En del gäster söker andra typer av upplevelser - där samarbetar vi bland annat med företag som bedriver hundspann. Vårt mål är att upprätthålla en levande landsbygd.
Samarbetet med lokala företag uppenbarar sig också i Järjagårdens meny, där den till största möjliga mån består av lokala råvaror som fisk och vilt, samt det som går att finna i skogen. Maten är hemlagad från grunden och det har visat sig vara en succé för de gäster som kommer från hela världen.
- Maten blir exotisk för många av våra gäster, samtidigt som vi får laga mat med fantastiska råvaror där vi varit med i processen från skog till bord, säger Majlis som också lagar maten.
Maljis berättar att deras fredagsmiddagar anordnas för att Järjagården ska vara en träffpunkt, där man kan mötas över en god måltid och umgås med varandra. Utöver fredagsmiddagarna anordnas också födelsedagar, möten och konferenser. Varje år serveras Järjagårdens traditionella jul- och påskbord, där fokus läggs på genuin matlagning. På gården finns en liten bagarstuga, där de bakar Järjagårdens tunnbröd i vedeldad stenugn. Tunnbrödet finns till försäljning
och serveras i restaurangen.
Familjen är mån om sina gäster och prioriterar tid att föra dialoger och lyssna på deras historier för att skapa en välkomnande stämning. De berättar bland annat om ett par killar från Gävle som tävlade i gäddfiske, som under ett av flera besök på Järjagården uttryckt att de ”kom hem”.
- När man tar sig tiden att prata med sina gäster är det inte ovanligt att man upptäcker mycketcsom man har gemensamt och hur liten världen är, säger Mikael.
- Den familjära känslan tror vi bidrar till att vi har återkommande gäster, tillägger Majlis.