Artikelserie Hjälp på vägen: Del 1 - så startar och driver du en livsmedelsverksamhet

En livsmedelsverksamhet är privata företag, föreningar eller offentliga verksamheter som hanterar livsmedel och regelbundet bjuder eller säljer till andra.
Exempel på verksamheter är:

  • Restaurang
  • Café
  • Skolkök
  • Matvarubutik
  • Gatukök
  • Tillverkare
  • Transportör
  • Försäljning på marknader.

Det spelar ingen roll om verksamheten drivs med eller utan vinstsyfte. Även verksamheter som skänker bort sina produkter kan omfattas av livsmedelslagstiftningen, om det sker regelbundet. 

Läs mer om varför vi lanserar denna artikelserie

Uppdaterad den 20 mars 2024

Kontakta näringslivskontoret

Näringslivskontoret

Besöksadress
Tingsgatan 1, 912 34, Vilhelmina
naringsliv(at)vilhelmina.se 

Utvecklingschef
Bogge Bolstad
070-276 91 56
bogge.bolstad(at)vilhelmina.se

Företagsutvecklare
Tim Bjelvemar
072-249 67 45
tim.bjelvemar(at)vilhelmina.se

Landsbygdsutvecklare & Företagslots
Ida Sonne-Lehnberg
072-450 19 09
ida.sonne-lehnberg(at)vilhelmina.se

Inflyttarlots
Beatrice Hansson
073-078 09 68
beatrice.hansson(at)vilhelmina.se

Kontakta livsmedel och hälsa

Inspektör, livsmedel och hälsa:
mbn(at)vilhelmina.se
0940-140 72

Kansli miljö-och bygg
0940-140 84
0940-140 73

Miljö-och byggnadschef:
Helene Myhrberg
0940- 140 71
helene.myhrberg(at)vilhelmina.se