Beredskapsveckan 2024 - evenemang och utlottning!

Det är ingen mening att skjuta upp det längre - sätt igång! Vi pratar såklart om din egen krisberedskap, och temat för årets Beredskapsvecka, som pågår under 23-29 september, är just "Sätt igång"! Under denna vecka efterfrågar vi dessutom just din hjälp med en viktig fråga, och om du deltar kan du vinna en riktigt fin krislåda till värdet av 2500 kronor.

Beredskapsveckan är en årlig kampanj från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). Målet med veckan är att öka människors motståndskraft och stärka Sveriges krisberedskap och totalförsvar. Temat för 2024 är ”Sätt i gång!”.

föreläsningar på temat beredskap. Hur blir vi beredda? Tisdag 24 september 15:00-17:00 eller 17:30-19:30.

Utlottning - hjälp oss hitta informationspunkter!

En bra beredskap kräver sina informationspunkter. En informationspunkt är en plats inom kommunen där du som invånare kan ta del av information om de ordinarie kanalerna inte fungerar. Helt enkelt en plats dit du kan ta dig för att läsa anslag och ta del av viktig information under en pågående samhällsstörning. Det kan vara en anslagstavla, en byaföreningslokal eller en korsning där många passerar, så länge det finns något att sätta upp information på.

Vår kommun behöver fastställa var våra informationsspunkter ska finnas, och därefter informera om att och var de finns.

Nu vill vi ha just din hjälp! Delta i vår utlottning av en riktigt fin krislåda som bland annat innehåller en vevradio, ett stormkök och en pannlampa.

Formuläret stänger måndag 30/9 och vinnaren kontaktas veckan efter.

Delta i formuläret och utlottningen här

Evenemang

Digital föreläsning: 

Tid: 15:00-16:00 och 18.30-19.30

Plats: Webbsänt

Länk till sändningen

Ta del av livesändningen av föreläsningarna Digitala utmaningar, Prepping och överlevnadsteknik samt Om elen och värmen uteblir.


Föreläsning med Niklas Kämpargård 25/9

Under onsdag 25/9 på biblioteket kan du ta del av en digital föreläsning med Niklas Kämpargård som utbildar, föreläser och coachar i att skapa ett stabilt samhälle. Efter föreläsningen blir det också en frågestund. Föreläsningen arrangeras i samarbete med Vilhelmina kommuns energi- och klimatrådgivning. Vilhelmina kommuns beredskapssamordnare Mette Mäkitalo och kriskommunikatör Emma Sandström kommer att finnas på plats för att svara på frågor. Du kommer även att kunna delta i utlottningen av krislådan på plats.

Läs mer här

 

 

Uppdaterad den 25 september 2024