Möte med fokus på landsbygsutveckling

Vilhelminas landsbygdsutvecklare, fritidskonsulent och inflyttarlots/kommunikatör besökte den nyrenoverade byagården i Strömnäs, där de träffade föreningen Malgomajdalens Skoterklubb.

Syftet med besöket var att diskutera viktiga frågor kring landsbygdsutveckling, destinationsutveckling och föreningslivets betydelse för den lokala gemenskapen. Samtalen som fördes under förmiddagen var både givande och tankeväckande, med många spännande idéer som lyftes fram. Vi diskuterade bland annat hur vi kan samarbeta för att stärka byarnas attraktionskraft och skapa förutsättningar för ett aktivt föreningsliv som bidrar till ett levande och dynamiskt samhälle.

Föreningen Malgomajdalens Skoterklubb spelar en viktig roll i lokalsamhället, inte bara genom att erbjuda skoteraktiviteter utan också genom att vara en samlingspunkt för både unga och gamla i bygden. Deras engagemang är ett tydligt exempel på den kraft och potential som finns i våra byar.

Det är verkligen inspirerande att se det starka engagemang som finns hos våra invånare här i kommunen. Genom samarbete och gemensamma insatser skapar vi förutsättningar för en hållbar framtid där både invånare och besökare trivs och utvecklas.

Vi ser fram emot fortsatt dialog och samarbete med föreningar, företag och invånare i kommunen för att tillsammans skapa en levande och attraktiv landsbygd, som erbjuder både livskvalitet och framtidsmöjligheter.

Uppdaterad den 25 augusti 2024