Vill du bli timvikarie i förskolan?

Förskolorna söker timvikarier. Ida Ottosson, biträdande rektor, berättar om jobbet för dig som är intresserad.

Vad gör en timvikarie?

- En timvikarie är en viktig resurs, för både barnen och personalen. Arbetsuppgiften är att vara med barnen och hjälpa till att göra deras dagar lärorika, innehållsrika och trygga. Timvikarien stöttar upp på förskolan då någon bland den ordinarie personalen är borta på grund av sjukdom, utbildning eller ledighet.

Var får en timvikarie jobba?

- Vi behöver vikarier på våra förskolor på tätorten och i byarna. Det är behoven på förskolorna som framför allt styr var du får jobba.

Hur mycket får en timvikarie jobba?

- Max 40 timmar i veckan. Vi jobbar så mycket vi kan med förutsägbarhet, så att timvikarien kan planera sin vecka. Ibland kan det dock innebära att du får en fråga samma dag, men det är alltid ditt val om du kan eller inte.

Hur är en arbetsdag på förskolan?

- Dagen börjar med att vårdnadshavare lämnar sina barn och så har vi frukost. Sedan är det undervisningstid klockan 9–14 med till exempel temaarbeten, språkundervisning och utevistelse med lärande lek.

Hur är det att arbeta som timvikarie?

- Våra timvikarier brukar trivas ute på förskolorna. Du får vara mycket med barnen och blir snabbt uppskattad. Det finns också möjlighet att växa i rollen och till exempel ansvara för att öppna och stänga förskolan.

Är det något som är bra att tänka på?

- Vi har ett stort behov av timvikarier. För att snabbt kunna börja arbeta är det bra om du har ett utdrag redo från Polisens belastningsregister:

Skola eller förskola, e-tjänst | Polismyndigheten (polisen.se)

Sök tjänsten som timvikarie:

Timvikarie inom förskolan (varbi.com)

Uppdaterad den 13 oktober 2023