Välkommen hemvändare!

Hej före detta Vilhelminabo! Kanske längtar du hem ibland? Eller bara vill hålla dig uppdaterad? På den här sidan vill vi ägna några rader till dig som brett ut vingarna och flyttat till annan ort, men som ibland låter tankarna vandra hemåt.

Vi har en fråga till dig, kära utflyttare. Vad gör du en kvart efter jobbet?

Kanske bor du idag på en plats där du ägnar mycket tid till att färdas. Här i Vilhelmina kan du istället ha hunnit hem med barnen från förskola, hunnit ta dig ut på en skid- eller joggingtur med din hund eller dykt ner från trampolinen i simhallen.

Och det är inte bara tiden vi tänker på. Utan också sättet att färdas. Tänk att enkelt kunna ta skidorna över sjön till jobbet, en spark till förskolan eller skotern eller kajaken till gymmet. Möjligheterna begränsas endast av dig själv, och friheten är enorm.

Bo billigt!

Bostadspriserna i Vilhelmina är fortfarande låga, särskilt i jämförelse med bostadsmarknaden i städer. Här dyker det nu och då upp lediga hus i tätorten med nära till allt såväl som gårdar ute i byarna med stora svängrum. Ett ställe där man har utrymme för djur, självförsörjning och naturen precis runt knuten.

Ta en titt på vad som finns ute på Blocket.se eller hemnet.se.

Vi behöver kompetens

Det är lätt att tänka att små orter endast erbjuder viss typ av yrkeskategorier. Och visst, vi har inte många tjänster av samma yrken. Men vi har dom. Oavsett om det är stad eller liten ort behövs allt ifrån miljöinspektörer till CNC-operatörer, till HR och folkhälsa. Även vi. Så du som tror att "jag får aldrig ett jobb inom det jag är utbildad till på min hemort" - du ka ha fel!

Ta en titt på arbetsförmedlingens hemsida eller bland kommunens lediga jobb.

Näringslivet utvecklas

Vi har flera fantastiska företag som med unika idéer just nu utvecklas. Visste ni till exempel att Lappland landskapspizza är tillverkad av en kock på Bergmans fick och vilt? Eller att industriföretaget InPipe är i framkant när det kommer till grön teknik i Norrland? Vill ni veta mer om bredden av våra häftiga företagare inom kommunen så tycker vi att ni ska ta en titt bland våra nyhetsbrev och företagsreportage.

Just nu planerar flera av de större företagen som är verksamma inom kommunen att bygga ut. Samtidigt startas nya företag lite titt som tätt, och våra invånare är duktiga på att skapa sina egna arbetstillfällen med innovativt tänkande. Skulle du vilja starta ett eget företag på orten? Läs mer här!

 

Vill du hålla dig uppdaterad om vad som händer i Vilhelmina?

Vi vill ta fram ett nyhetsbrev för att kunna skicka till utflyttare som vill hålla en kontakt med sin hembygd. Men innan vi gör detta skulle vi först vilja få en uppfattning om hur stort önskemålet är. Därför ber vi dig fylla i formuläret om du är intresserad att ta emot ett digitalt nyhetsbrev via mejl ett par 2-4 gånger per år.

För- och efternamn
Frivilligt fält
Mailadress
Välj så många alternativ du villUppdaterad den 29 november 2022